Selecteer een pagina

De basis voor actie is het hebben van genoeg brandstof. Als je wilt dat je mensen productief en vitaal blijven, dan moeten ze zichzelf geregeld opladen, dan is er rust nodig. Dat kun je aan henzelf overlaten, maar mogelijk geven de klachten over stress en de verzuimcijfers een ander verhaal. Bij vermoeidheid en stress worden meer fouten gemaakt en hoeveel klanten kost je dat wel niet?

Tips voor meer brandstof:

– Slaap. 1/3 in NL heeft hier moeite mee. Vraag ernaar bij je mensen en geef het goede voorbeeld door geregeld op tijd naar huis te gaan.
– Sport. Beweging zorgt voor meer focus, meer weerstand en meer flexibiliteit. En zien bewegen is meer bewegen, dus walking meetings of lunch wandelingen zijn dan handig.
– Voeding. Hoe gezond is het eten in de bedrijfskantine? Bewerkte voeding is een stressor voor je lijf, dat kan prima voorkomen worden.

Maatwerk tips nodig?
Mijn training In 1 dag een rustiger hoofd geeft korte en simpele oplaadtips volgens het 5Q-model: 5 niveaus van intelligentie, zodat iedereen een persoonlijke insteek en gebruiksaanwijzing krijgt. Voorkeur voor fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel of ecologisch? Het zit er allemaal in.