Selecteer een pagina

Mijn 16-jarige zoon noemt me een nerd omdat ik vrijwillig blijf leren. Zijn insteek (5 vwo) is meer: school is overbodig, alles staat al op YouTube en anders vind ik het wel in een subReddit 😉.

Ik leer graag omdat ik blij word van de uitdaging en ik het fijn vind als mijn ideeën en opvattingen onderuit worden gehaald. Dat helpt om niet in vaste patronen te denken en mezelf niet te serieus te nemen. Alles is tenslotte vergankelijk en dat besef geeft bevrijding.

Anyway, na 18 jaar trainingen en opleidingen volgen was het een beetje zoeken. Wie bieden mij nog verdieping en inspiratie? Met een vak als trainer van rustige hoofden is het eigenlijk logisch: zenmeesters.

Vandaar dat ik vorige maand een weekje training heb gevolgd in een boeddhistisch klooster, waar de prachtige non op de foto ook was. Haar expertise is onder meer meditatie in beweging en met haar 70+ jaren qi-gongde ze de meesten eruit in haar lessen. Wat een powerdame! Ik ben fan.

Met spierpijn en volop inspiratie van alle lessen en meditaties kwam ik van de training terug. De inzichten kon ik meteen benutten in trainingen en mentoring, maar ik heb ook een deel verwerkt in een e-book dat je op de home-pagina vindt.