Selecteer een pagina

Emoties kunnen flinke aanjagers zijn van drukte in je hoofd. Door de effecten van de huidige maatregelen en onzekerheid over de toekomst hoor ik van cursisten en mentees dat ze moeite met hun emoties hebben. Meestal kunnen ze nog wel weggedrukt worden, totdat een teamlid echt ‘irritant’ doet of de partner thuis. Er zijn meer korte lontjes en bij jezelf blijven plus opladen zijn op dit moment uitdagingen.

Snelkookpan

Het is belangrijk om ruimte voor je emoties te maken, anders krijg je het effect van een snelkookpan van binnen. Stress neemt toe, je overzicht neemt af, ruimte voor oplossingsgericht denken is er praktisch niet, je communicatie laat te wensen over en het is lastig om je echt te verbinden met anderen. Dat laatste is goed merkbaar door klanten en collega’s. Los van het feit dat die snelkookpan energie vreet.

Tijd en aandacht voor emoties

Parkeer je emoties maximaal 24 uur, dus maak binnen het etmaal tijd en ruimte om aandacht voor ze te hebben. Laat ze toe, sta erbij stil, behandel ze zoals je het vroeger als overstuur kind graag had willen zien. Erna is de druk er grotendeels af en lukt loslaten veel beter. Weer ruimte voor een fris hoofd en meer energie.