Selecteer een pagina

Je wilt je medewerkers behouden, vooral de beste. Maar juist zij lopen risico op werkstress.

Je bent als werkgever blij met de mensen die als vanzelf verantwoordelijkheden oppakken, kansen of fouten signaleren, graag een tandje bijzetten en hart voor de zaak hebben. Maar chronische stress ligt dan op de loer en eventueel verzuim kost veel tijd, moeizaamheid en geld. Eigenlijk zijn daarbij alleen maar verliezers: de werknemer zelf, de collega’s die meer druk ervaren en natuurlijk ook de werkgever.

Ruim 35% van het werkgerelateerde verzuim wordt veroorzaakt door werkstress en 1 op de 6 werknemers kampt met burn-outklachten. En wist je dat een gedeelte van de mensen die herstellen van een burn-out, chronische cognitieve klachten behoudt? Ze kunnen dan moeilijker onthouden, concentreren en oorzaak en gevolg aan elkaar koppelen.

Rust in de tent voorkomt veel onnodig leed. Wanneer mensen stress kunnen herkennen en de praktische tools hebben dit direct aan te pakken, is er ruimte voor vitaliteit, plezierig werken en continuïteit. Ik leer het ze in 1 dag, met mijn training In 1 dag een rustiger hoofd.