Ah’s en oh’s vandaag.

Ah’s want het schiet lekker op en het hoofdstuk wordt steeds leuker. Als ik het boek jaren geleden toch zelf in handen had gekregen, wauw, wat was ik daar blij mee geweest. Vooral met de opdrachten die ik kon invullen, daar ben ik gek op. Een doe- en inzichtboek. Eentje met krassen en vouwen en vieze pagina’s omdat je het vaak in handen hebt. Een beetje omgebogen omdat het in je tas meesjouwt. Ik droom maar even hardop hè.

Maar ja, zoals bij de meeste dingen: het was er niet of ik kwam het niet tegen. Dus ik maak wat ik zelf had willen krijgen. Net als mijn trainingen. Het was zo fijn geweest als ik die dingen had geleerd toen ik nog zoekende was. Anyway. Simon Sinek zei het al: be the leader you wish you had.

En het was een dag van oh’s want het was toch weer tijd om mijn therapeut magic Rick te vragen om een afspraak. Mijn lijf is echt niet blij met computertijd.

Zoonlief wreef het nog even in: ik denk dat je het boek maar even moet laten liggen. Sinds je eraan bezig bent, heb je weer pijn.

Ik humde wat tegen hem en noemde dat ik vooral slimmer ga schrijven. Korter achter elkaar. Een sceptische blik kwam me tegemoet. Maakt niet uit. No way dat ik weer ga stoppen.

Toevallig hebben we al zo’n bejaard ding in huis, zo’n verhoogd dienblad voor in bed. Ga ik mooi mijn laptop op zetten als ik niks meer kan. Ha. Nou zoon weer. Compleet hilarisch trouwens dat zo’n ding de Vitility tray heet. Vitaal. Right.