Selecteer een pagina

Werken je mensen vanuit opgeladen voeding of vanuit uitputtende wilskracht? * Tip uit mijn boek Rust – Het geheim van een stiller hoofd.

Als je vooral binnen zit en actief met je hoofd bezig bent, dan kan het zijn dat de meeste energie in je lijf vooral bovenin zit. Je bent dan eigenlijk topzwaar door al je gedachten. Je hoofd is druk, je emoties kunnen hoog zitten, je ademt wat oppervlakkig en je keel kan wat dicht voelen. Feitelijk sta je dan niet stevig met beide benen op de grond, je bent dus niet zo gegrond.

Je ziet dat door gespannen gezichten, gehaaste bewegingen, doordat er meer fouten worden gemaakt en de communicatie niet lekker loopt.

Dit kun je vergelijken met een apparaat met een snoer en een stekker. Als je druk bent in je hoofd, dan ligt je stekker eruit en word je niet gevoed vanuit je kabel, omdat je niet stevig met je voeten op de grond staat. Dat is de aardende voeding namelijk. Je wilt je best doen en dat moet volgens jou ook, dus doe je dat op wilskracht. Je moet en je zal en je doet het dan vanuit je wil. Dat is uitputtend en kan op termijn stress, burn-out of andere klachten geven.

De oplossing is simpel: ga naar buiten en ga wandelen. Er zijn genoeg wetenschappelijke studies die bewijzen dat buiten wandelen je energie en focus geeft.

Tips: lunchwandelingen en walking meetings