Boek

Rust – Het geheim
van een stiller hoofd

Boek: rust in je hoofd

Beste Boekentips

Nummer 2 in de top 10 beste boeken over (innerlijke) rust in je hoofd – update 2023 website Beste Boekentips

Stress

Je hoofd is als een kakelend kippenhok die je er soms gewoon af zou willen schroeven. Hoe onrustiger het is van binnen, des te meer stress ervaar je. Als je voor een keuze staat, merk je dat het lastig is om het juiste te kiezen. En door de drukte verlies je het overzicht zodat je meer fouten maakt. Al die drukte in je hoofd kost gewoon een boel energie.

Balans

Stel dat je op een zachte wijze naar meer rust in je hoofd gaat. Je ervaart meer innerlijke rust, je voelt je lichaam beter en je neemt ruimte voor jezelf. Zo kies je heel bewust voor wat jij wil in het leven. Ook al wordt het even onrustiger in je leven, je weet hoe je jezelf weer in balans brengt.

Rust – Het geheim van een stiller leven helpt je bij je zoektocht naar innerlijke rust.

Lees hier de eerste pagina’s van het boek

Boek met toepasbare oefeningen

Praktisch

Boek Rust – Het geheim van een stiller hoofd
2019, uitgeverij Donkigotte
ISBN nummer 978-94-91190-37-7
Prijs 17,95 euro (incl. btw)

Gratis audio

Beluister de geleide meditaties die bij de oefeningen van het boek horen.

Ervaar direct zelf meer innerlijke rust met de 5 kalmerende oefeningen uit het boek.

‘Goed om bij in slaap te vallen!’

Boek

Het geheim
van een stiller hoofd

Ik help je graag naar meer rust

Resultaten van het boek

R

Inzicht waar je innerlijke drukte vandaan komt

R

Simpele tips hoe je je hoofd stiller krijgt

R

Eenvoudige tools voor je dagelijkse leven

R

Betere regie over de keuzes die je maakt

R

Meer vertrouwen op je intuïtie

Saskia Chatillon laat in Rust – Het geheim van een stiller hoofd zien welke aspecten een rol spelen in druk-druk-druk zijn. De verrassende en praktische oefeningen geven je als lezer het vertrouwen dat een stiller hoofd binnen handbereik is. Chatillon brengt ‘een stil hoofd terug tot dit. ‘Weet dat innerlijke rust iets is waar je mee geboren bent, het hoort van nature bij je. Je kunt het zien als de zon, die is er altijd, ook al verschijnen er geregeld wolken voor. Jouw rust is er altijd, ook al vergeet je het soms even.’

Veel zelfhulpboeken draaien om het succesverhaal van de auteur die daarna zegt: nu jij. Dat is gechargeerd, maar het is een verademing dat Chatillon de lezer centraal stelt met herhaaldelijk het advies: kijk wat bij je past en begin daar. Door de eenvoud van de oefeningen boek je snel je eerste succes. Zo groeit het vertrouwen in jezelf en blijf je in beweging én gemotiveerd.

De bonus audio-tracks helpen je de eerste stap te zetten. Want hoe klein de stappen ook zijn, je moet het wel gaan DOEN.

Jessie van Loon
Recensente, Managementboek

Een heerlijk boek, integer geschreven vanuit een warme oprechtheid en liefde voor de mens, dat iedereen zou moeten lezen om af te komen van de angst dat er niets te doen is aan een druk leven. Het boek is knap geschreven en vooral supersterk onderbouwd met sprekende voorbeelden en leuke feiten die haar gedachten onderbouwen. De opdrachten en oefeningen zijn niet voor eenmalig gebruik maar kun je toepassen wanneer je maar wilt en waar je maar wilt.

Saskia neemt je bij de hand mee door gevoelens van onrust die we allemaal zullen herkennen. Ze leidt je langs een prachtig pad hoe je rust kunt krijgen en helpt ze jou om op je eigen manier een stiller hoofd te krijgen. Wie wil dat niet? Met dit boek ga jij de regie weer pakken om terug te keren naar je natuurlijk staat waar je mee geboren bent: innerlijke rust.

Saskia’s boek is een leerboek, een reisboek, een gids op een tocht die ik iedereen gun. Het zet je in beweging. Wat mij betreft een must-read voor iedereen die onrust ervaart en wenst om tot een stiller hoofd te komen.

Daan Fousert
Algemeen Directeur, Servant-Leadership Solutions

Op zoek gaan en uitgaan van je kracht, je talent, je waarden, je voedende omgeving, zomaar enkele van de vele gebieden waarlangs dit boek je meeneemt. Allemaal mogelijkheden die de auteur, Saskia Chatillon, aanreikt om een ingang bij jouzelf te vinden om dat drukke ‘kakelende’ hoofd wat te laten dimmen en meer vanuit je passie en je ik zoals je bedoeld bent te gaan leven.

Wat Saskia mooi doet is de boodschap oordeelloos aan je overbrengen. Je voelt je perfect normaal dat je sommige dingen nu nog niet doet en je kunt de instapklare oefeningen zo gaan toepassen, zonder dat er wat zwaait als je het niet probeert.

Saskia informeert en inspireert je hiervoor! Het is geen ‘moeten’, maar ‘mogen’ in dit boek en er straalt net zoveel liefde vanaf als die je voelt wanneer je lief voor jezelf begint te worden door stap voor stap te werken aan rust!

Brigit van Rossum, MSc
Directeur-eigenaar, Dair Academy

Ik kwam met het boek van Saskia Chatillon in aanraking toen ik het voorbij zag gaan op linkedin. De rust die Saskia zelf uitstraalt, de vormgeving (kleuren) van het boek en natuurlijk de titel “RUST Het geheim van een stiller hoofd” spraken mij direct aan.

Ik heb het boek diezelfde dag nog besteld omdat het vaak wel een kippenhok in mijn hoofd lijkt. Ik zocht naar eenvoudige goed toepasbare tools/technieken die ik kon integreren in mijn dagelijkse volle dagen. Elke avond las ik een paar bladzijden voor het slapen gaan en het zorgde o.a. voor een betere nachtrust.

Saskia geeft in het boek hele praktische tips en tools waarmee jezelf aan de slag kunt gaan. Lees het, herlees het en ga er zelf mee aan de slag. Het zorgt ervoor dat je meer regie krijgt en neemt over de keuzes in je leven. Met als uiteindelijk doel een stiller hoofd en een fijner leven!

Veel leesplezier en meer rust toegewenst, Marthe
Powervrouwen.org