Over Saskia

Graag help ik
werkende vrouwen
naar innerlijke rust

Over mij

Saskia Chatillon

Ik was als jong kind al intuïtief en gevoelig en ik heb toen een bijzondere ervaring gehad. Ik stond buiten in een stil weiland en ervaarde ineens een diepe rust en verbinding. Alles wat ik zag was verbonden met elkaar en ook met mij. Ook leek alles vibrerend en levend te zijn. Het voelde heel sereen en liefdevol en ik voelde me heel gelukkig. Als volwassene snap ik dat het een eenheidsbeleving was. Het heeft diepe indruk op me achtergelaten. Later heb ik dit nog vaker ervaren.

Zoektocht

De rest van mijn jeugd was niet zo sereen en ik denk dat ik opnieuw die rust wilde ervaren en daarnaar op zoek ging. Zo leerde ik mezelf bijvoorbeeld yoga uit een boek op mijn 14e. In mijn leven hebben de overlijdens van mijn oma, mijn moeder en mijn zusje diepe indruk op me gemaakt. Terwijl ik behoefte had aan het gezelschap van vrouwen, ging ik eigenlijk meer de mannelijke kant op met hard werken en mezelf bewijzen. In mijn zoektocht naar innerlijke rust heb ik de afgelopen ruim 20 jaar healing, meditaties, soorten filosofie, religie en spiritualiteit bestudeerd en beoefend. Inmiddels breng ik zowel mijn intuïtieve gevoeligheid als mijn plezier om te werken beter met elkaar in balans.

In mijn zoektocht naar innerlijke rust heb ik de afgelopen ruim 20 jaar healing, meditaties, soorten filosofie, religie en spiritualiteit bestudeerd en beoefend

in balans

Jezelf zijn

Ik vind ouder worden een zegen, omdat mijn moeder en zusje best jong gestorven zijn. Deze gebeurtenissen stimuleren me om bewust in het leven te staan. Hier hoort werken bij, voor mij betekent het je essentie neerzetten en een inspirerend onderdeel zijn van het leven. 

Vrouwen die zichzelf zijn, die hun eigenwijze leven leiden en daar ruimte voor innemen fascineren me. Aan de andere kant zie ik ook vrouwen die voldoen aan de verwachtingen en verplichtingen van hun omgeving, die er minder gelukkig uitzien. Ik denk dat vrouwen voor een keuze staan: op welke manier wil ik leven? Als je dan bij je innerlijke rust en je wijsheid uitkomt, kun je bewust kiezen hoe je dit wilt invullen.

Ontwikkeling

Ik heb bij internationale bedrijven gewerkt (onder andere voor General Electric) en voor een NGO. Daarnaast volg ik sinds 2002 opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, healing en intuïtie. Sinds 2015 is daar ook leiderschap bij gekomen. Bij alles wat ik leer en ondervind, vraag ik me af: hoe kan ik dit praktisch benutten in het dagelijkse leven? Hoe verrijkt dit mijn leven en dat van de mensen die ik begeleid?

Gevoeligheid

Mijn gevoeligheid en intuïtie zijn voor mij een rijkdom en ondersteuning. Het geeft me het besef dat er meer is dan zichtbaar is en dat er hulp is wanneer ik er om vraag. Ook zorgt het ervoor dat ik snel de vinger op de juiste plek kan leggen, wat ik vooral efficiënt vind.

Verbinding

In deze snel veranderende wereld lijkt er steeds meer afstand te komen tussen welvaart en welzijn, kennis en weten, technologie en natuur. We zijn er nog niet. Maar ik geloof dat juist vrouwen die verbonden zijn met hun eigen wijsheid een belangrijke rol kunnen spelen. Samen kunnen we elkaar inspireren naar een mooie toekomst voor onszelf, voor anderen en voor de aarde.