Verbinding is een kernwaarde van mij en ik geloof dat het belangrijk is de ander te helpen. Maar zelf om hulp vragen kan soms best een dingetje zijn, misschien herken je dat?

Mijn idee is dat we niet voor niks met wel 8 miljard mensen op de aarde zijn. Zo bezien is het gewoon niet logisch om uitdagingen in je eentje te moeten oplossen. Het kan natuurlijk wel, maar daarnaast is de aandachtige blik van een ander, een luisterend oor of een schouder om tegenaan te leunen op zijn tijd wel heel fijn.

Zelf dingen oplossen

Heb jij de neiging om het in je eentje te willen oplossen? Zelf denk ik dat het kan komen omdat omgaan met emoties voor onze ouders best lastig was. En dat we als kind zelf min of meer hebben uitgevonden hoe we met gevoel moesten omgaan. Ik ben benieuwd hoe jij dat ziet.

Ik heb moeten leren om een ander om hulp te vragen. Vijftien jaar lang was ik alleenstaande moeder die haar kind 100% van de tijd bij zich had (heel gezellig), alle klusjes deed, met een caravan reed en de meeste ups en downs zelf opving. De mazzel was dat ik erg van persoonlijke ontwikkeling houd, dus ik ging toch graag naar trainingen of naar sessies van een behandelaar.

Stapje voor stapje hulp toelaten

Stel dat je de neiging hebt dingen zelf te doen. En iemand vraagt je ‘kan ik je helpen?’ Zeg dan eens ja. Een ‘ja’ kan veel openen, voor jou en voor de ander. Een stapje verder is zelf zeggen waar je tegenaan loopt. Dan hoef je nog niet meteen om hulp te vragen, maar kan een ander met een idee komen. Vaak zijn dat betere ideeën dan je zelf zou kunnen bedenken.

We zijn een ziel

Wat voor mij altijd een grote hulp is, is de verbinding met de ongeziene wereld. Ik geloof dat we allemaal een ziel zijn, met ons lichaam als tijdelijk jasje. Wanneer we overgaan, dan laten we het jasje achter, maar we zijn dan nog steeds de ziel die we altijd waren. Je kunt zeggen dat we dan in de spirituele wereld zijn. Als jong kind ervaarde ik deze wereld als ongelooflijk liefdevol, toen een overleden opa geregeld bij me was. Eigenlijk vond ik levende volwassenen een stuk onvoorspelbaarder en spannender, want ze zeiden en deden heel andere dingen dan wat ik bij ze zag of voelde.

Onvoorwaardelijke liefde

Ik vind het een voorrecht om met de onvoorwaardelijke liefde van spirit te werken. Sinds 2008 ontwikkel ik mijn intuïtie en mijn mediumschap. Toen ik nog in loondienst was, mediteerde ik elke dag – ik stond om 5:30 uur op om daar tijd voor te maken. En ik gaf eigenlijk alleen nog consulten aan vriendinnen als ze daar om vroegen. Nu ben ik weer begonnen met medium consulten en het is zo’n feestje om te doen.

Medium consult

Ben je benieuwd naar de spirituele wereld? Of misschien zoek je hulp bij een aandachtspunt in je leven. Wellicht zou je graag contact met een overleden dierbare willen. Of horen wat jouw ziel hier te brengen heeft, met haar eigen unieke talenten en gaven. Voor dit alles ben je welkom.

Tot 7 december 2023 heb ik voorlopig mogelijkheden voor consulten. Erna vertrek ik naar het buitenland voor een stilteretraite in het donker en erna is het al Kerstmis.

Je kunt hier meer lezen over medium consulten, er staan ook vragen die ik vaak krijg, met de antwoorden. Heb je een andere vraag? Leuk, die ontvang ik graag, je krijgt zo snel mogelijk antwoord.