fbpx

Rust – het geheim van een stiller hoofd

Dit praktische boek helpt je op zachte wijze naar meer innerlijke rust

“een must-read”

“er straalt liefde vanaf”

“veel mooie tips er uitgehaald”

“een rustiger hoofd voor misschien wel de rest van je leven”

Rust – Het geheim van een stiller hoofd

Lijkt het in jouw hoofd soms ook net een kippenhok? Saskia Chatillon laat je zien waar die drukte in je hoofd vandaan komt en – veel belangrijk nog – ze helpt je op zachte wijze naar meer rust.

Een stiller hoofd, je lijf beter voelen en ruimte nemen voor jezelf, daar ga je mee aan de slag. Om daarna heel bewust te kiezen voor wat jij wil in het leven. Dit praktische boek helpt je bij je zoektocht naar innerlijke rust. Je leert daarnaast meer te vertrouwen op je intuïtie en je eigen wijsheid te benutten.

Bestel voor 17, 95 € + gratis verzendkosten (Nl)

Op zoek gaan en uitgaan van je kracht, je talent, je waarden, je voedende omgeving, zomaar enkele van de vele gebieden waarlangs dit boek je meeneemt.

Allemaal mogelijkheden die de auteur, Saskia Chatillon, aanreikt om een ingang bij jouzelf te vinden om dat drukke ‘kakelende’ hoofd wat te laten dimmen en meer vanuit je passie en je ik zoals je bedoeld bent te gaan leven.

Wat Saskia mooi doet is de boodschap oordeelloos aan je overbrengen. Je voelt je perfect normaal dat je sommige dingen nu nog niet doet en je kunt de instapklare oefeningen zo gaan toepassen, zonder dat er wat zwaait als je het niet probeert.

Saskia informeert en inspireert je hiervoor! Het is geen ‘moeten’, maar ‘mogen’ in dit boek en er straalt net zoveel liefde vanaf als die je voelt wanneer je lief voor jezelf begint te worden door stap voor stap te werken aan rust!

Brigit van Rossum, MSc

Directeur-eigenaar, Dair Academy

Een rustig hoofd krijgen is het doel van Rust – Het geheim van een stiller hoofd, maar Saskia gaat nog veel verder om je hoofd rustig te houden voor misschien wel de rest van je leven.

Dit doet ze door je te laten reflecteren en jezelf te onderzoeken waardoor je inzichten krijgt over wat je hoofd zo druk maakt, hoe je in elkaar zit en wat jou uniek maakt.

Nienke van Oeveren

Ik heb het dit weekend direct gelezen en er veel mooie tips uitgehaald. Het is een breed boek, wat overzicht biedt en direct wat rust. En Saskia heeft een hele toegankelijke schrijfstijl.

De audio online is trouwens een fijne aanvulling. Vooral de wit licht oefening werkt voor mij goed.

J.L.

Een MUST READ voor een rustiger hoofd

Dit prachtige boek is een MUST READ voor iedereen die zich gestrest voelt, tegen een burn-out aanzit en die meer rust in het hoofd wil.

Saskia neem je aan de hand en leert je met praktische- en toepasbare oefeningen te vertrouwen op je intuïtie en helpt je om meer de regie over jezelf terug te krijgen.

Sandra Gomes Guimarães

‘Je kunt altijd weer naar je rust terug’

Het is nooit de bedoeling de laatste zin van een boek te vertellen omdat je daarmee de clou van het verhaal verraadt. Toch doe ik dat wel met het prachtige boek van Saskia Chatillon. En in deze zin ligt al een deel van mijn recensie: prachtig.

Het is geen roman die je meeneemt in een spannend avontuur en toch is het dat in zeker zin weer wel. Saskia neemt je bij de hand mee door gevoelens van onrust die we allemaal zullen herkennen. Niets in wat zij schrijft is ons onbekend.

Alleen leidt ze je langs een prachtig pad hoe je rust kunt krijgen en helpt ze jou om op je eigen manier een stiller hoofd te krijgen. Wie wil dat niet?

En dat geldt niet alleen voor de boordevolle mensen onder ons of zij die voelen dat ze gestrest zijn of misschien tegen een burn-out aan zitten. We hebben allemaal wel eens van die momenten, dagen, weken, maanden of zelfs jaren dat ons hoofd overstroomt en we steeds harder gaan denken hoe we daar een oplossing voor kunnen vinden.

Ben je al in dat laatste stadium, dan gun ik je dit boek van harte. Ik beveel het je niet aan. Ik gun het je omdat je gaat ontdekken dat jij de regie weer kunt pakken om terug te keren naar je natuurlijk staat waar je mee geboren bent: innerlijke rust.

Tegelijkertijd gun ik het ook al die andere mensen die ‘af en toe’ met een vol hoofd zitten, waar ze niet van los kunnen komen. De oefeningen en opdrachten in het boek van Saskia helpen je daar snel vanaf te komen.

En om te voorkomen dat je in paniek raakt bij het woord ‘oefeningen’. Deze vragen geen inspanning terwijl ze wel veel ontspanning geven.

Saskia wil met haar boek ons inspireren ons eigen onderzoek te doen en onze eigen waarheid te ontdekken als het gaat om ‘druk zijn’ en een ‘vol hoofd’ te hebben. Haar boek leest als een reis, een trektocht langs zaken als ontspanning, zelfvertrouwen en weten wat je wilt en het mooie van de manier waarop zij schrijft is dat je langzaam volstroomt met de blijde gedachte dat je dit zelf kunt.

Je hebt er niemand voor nodig, waarbij het natuurlijk ook een uitdaging kan zijn om het samen met een ander te doen.
Het boek is knap en integer geschreven en vooral supersterk onderbouwd met sprekende voorbeelden en leuke feiten die haar gedachten onderbouwen. De opdrachten en oefeningen zijn niet voor eenmalig gebruik maar kun je toepassen wanneer je maar wilt en waar je maar wilt.

Wat mij vooral erg aanspreekt is dat je tussen de lijnen leest dat wij
energie zijn, die (positieve en negatieve) energie aantrekken en dat we dat kunnen gebruiken om de gekte om ons heen van ons af te stoten om ons te verbinden met die andere energie die ons rust geeft. Het is een keus. Onze keus!

Een heerlijk boek, integer geschreven vanuit een warme oprechtheid en liefde voor de mens, dat iedereen zou moeten lezen om af te komen van de angst dat er niets te doen is aan een druk leven.
De kracht van haar schrijven is heel toegankelijk en niet belerend, wel uitnodigend en bovenal gunnend.

Saskia’s boek is een leerboek, een reisboek, een gids op een tocht die ik iedereen gun. Het lijkt of ze alleen met jou praat en zich in haar schrijven tot jou richt. Door haar woorden, die zacht en vriendelijk klinken, kijk je in de spiegel naar jezelf met de voortdurende vraag in je achterhoofd: ‘Hoe zit dat bij mij” en dat werkt reflectief, stimulerend en vooral activerend. Het zet je in beweging.

Wat mij betreft een must-read voor iedereen die onrust ervaart en wenst om tot een stiller hoofd te komen.

Dank je wel Saskia, voor dit mooie boek!

Daan Fousert

Algemeen Directeur, Servant-Leadership Solutions

Bestel voor 17, 95 € + gratis verzendkosten (Nl)

Lees de eerste pagina’s van het boek hier gratis online.

Bestel voor 17,95 € + gratis verzendkosten (Nl)